Svinga igång golfkarriären: All utrustning du behöver för att komma igång

Har du nyligen fått upp ögonen för golf och känner dig redo att slå din första boll på greenen? Kanske har du sett proffsen på TV, blivit inspirerad av en vän, eller bara känner att tiden är inne för att dyka in i denna fantastiska sport. Oavsett anledning, så kommer denna guide hjälpa dig att förstå vilken utrustning du behöver för att kunna känna dig som hemma på golfbanan.

Vi har tagit hjälp av några vänner på Perfektgolf.se som är experter på utrustning.

spela golf och ha kul

1. Golfklubbor: Ditt nya bästa vän

För att börja spela golf behöver du, föga förvånande, golfklubbor. Men innan du rusar ut och köper ett komplett set med 14 klubbor (vilket är det maximala antalet en spelare får ha i bagen enligt golfreglerna), kom ihåg att du inte behöver alla klubbor från början. Ett grundläggande set med driver, ett par fairway woods, några järnklubbor, en wedge och en putter räcker långt.

Och förresten, glöm inte att golfklubbor är som skor: de ska passa just dig. Prova olika klubbor och se vilka som känns mest bekväma för dig. Vissa föredrar tunga klubbor, andra lätta. Vissa gillar stålskaft, andra grafitskaft. Var inte rädd för att testa dig fram!

2. Golfbollar: Få inte slut på dessa!

När du är nybörjare i golf kommer du sannolikt att gå igenom golfbollar som en het kniv genom smör. Det är en del av inlärningsprocessen (och en del av charmen med spelet). Köp därför gärna golfbollar i bulk. Och kom ihåg: du behöver inte de allra dyraste bollarna från början.

3. Golfbag: Ett hem för dina klubbor

Dina golfklubbor behöver någonstans att bo, och det är här golfbagen kommer in i bilden. En bra golfbag ska ha gott om utrymme för alla dina klubbor, samt extra fickor för bollar, peggar, regnkläder och eventuellt en flaska vatten eller två.

4. Golfkläder: Känn dig som en proffs

Även om du är ny på golfbanan, behöver du inte se ut som det. Golfkläder är inte bara till för att få dig att se proffsig ut, de är designade för att ge maximal komfort och rörelsefrihet när du spelar. Ett par bra golfbyxor eller shorts, en bekväm golftröja och en golfkeps är alla bra investeringar.

en del av golfutrustningen

5. Golfskor: Greppa greenen

När du står där på tee, redo att slå ditt slag, vill du inte att dina fötter ska glida iväg under dig. Golfskor med bra grepp är därför ett måste. De hjälper dig att hålla fotfästet när du svingar och ger stöd under hela rundan. Och ja, de kommer även i snygg design för att komplettera din golf outfit.

6. Golfhandskar: Svinga med stil och komfort

En golfhandske ger dig inte bara ett bättre grepp om klubban, den minskar också risken för blåsor och skav. Vanligtvis bär du bara en handske, på den hand som är högst upp på klubban när du greppar den. Så om du är högerhänt, behöver du en handske för vänster hand, och vice versa.

7. Golfparaply: Förberedd för alla väder

Även om vi alla drömmer om soliga dagar på golfbanan, kommer det ibland regn istället för solsken. Ett golfparaply är större än ett vanligt paraply, vilket är perfekt för att hålla både dig och din utrustning torr under plötsliga regnskurar.

8. Golfpeggar: För att få upp bollen i luften

Golfpeggar är små pinnar som du placerar din boll på innan du slår ditt slag på tee. De är ofta gjorda av trä eller plast och kommer i olika längder. Som nybörjare kan det vara bra att ha en handfull av dessa i bagen.

9. Rangefinder eller GPS: För att hitta rätt avstånd

Även om detta inte är nödvändigt för alla nybörjare, kan en rangefinder eller GPS vara till stor hjälp när du vill förbättra ditt spel. De kan hjälpa dig att mäta avståndet till greenen, vilket kan göra det lättare att välja rätt klubba.

10. Träningsbollar och mattor: För att öva hemma

Om du verkligen vill komma igång snabbt, kan det vara en bra idé att investera i några träningsbollar och en slagmatta, så att du kan öva på din sving hemma i trädgården.

Kom ihåg att golf är en sport som handlar lika mycket om njutning som prestation. Det är inte bara din sving och ditt handikapp som räknas, utan också den friska luften, det vackra landskapet och de goda samtalen med dina medspelare. Så packa din golfbag, klä dig i dina snyggaste golfkläder och förbered dig för att njuta av spelet!

Innan du kan ut och spela på huvudbanorna så behöver du ett grönt kort, detta kan du läsa mer om här https://www.svenskgolf.se/artiklar/artiklar/20160823/nu-kan-du-ta-gront-kort-pa-natet/

Nu när du har en grundläggande uppfattning om vilken utrustning du behöver för att börja spela golf, är det dags att stega ut på banan och uppleva golfens under för dig själv. Lycka till, och vi ses på greenen!