Dyk ner i drömpoolen – Läs våra tips inför poolbygget!

Sommaren är här och solen står högt på himlen, och vad kan vara mer inbjudande än att kasta sig in i en gnistrande, inbjudande pool? Efter en lång cykeltur eller efter en intensiv träningsdag, tänk att kunna ta en svalkande simtur i din alldeles egna drömpool!

Men hur skulle den se ut? I detta inlägg kommer vi att dyka in i världen av pooler och beskriva några av de typer och former som du har att välja på. Se hur du kan skräddarsy din drömpool och få ditt utomhusområde att kännas som en lyxig semesterort!

Vi kontaktade några poolbyggare, bland annat Svenska Poolfabriken, för att få till oss lite matnyttig kunskap.

Vilken form vill du ha?

För det första, låt oss prata om formen. Är du en traditionell själ som drömmer om den klassiska rektangulära poolen? Eller föredrar du kanske den mer organiska, naturliga känslan av en fri formad pool, där formen är anpassad efter din trädgårds unika utformning och landskap? Kanske är det en lagun-inspirerad pool, komplett med klippformationer och en sandstrand du drömmer om?

Om du är en fitnessentusiast, kanske du drömmer om en simkanal där du kan få din dagliga träning direkt i ditt bakgård. Eller om du hellre tar det lugnt och bara vill ha ett ställe att koppla av, kanske en plaskpool eller ett spa-område är det rätta valet för dig.

De vanligaste formerna (vanligt är oftast lika med lite billigare:)), är rektangulär pool, rund pool, njurformad och åttaformad.

Hur stor behöver poolen vara?

Storleken på din pool är också ett viktigt beslut. Kanske du vill ha en stor pool som kan rymma hela familjen och alla vänner för sommarens alla poolpartyn, eller en mindre för att skapa en intim, avkopplande oas. Det finns stora möjligheter att hitta ett mått som passar dig. Ofta har tillverkarna några olika grundformer som sedan kan justeras till ett stort antal olika mått.

Vilket material ska man bygga med?

Sedan finns frågan om materialet. Marknaden erbjuder flera alternativ här, från traditionella betongpooler till modernt glasfiber och även naturliga pooler för den miljömedvetna. Varje material har sina egna fördelar, så det gäller att välja det som bäst uppfyller dina önskemål och passar din stil.

Betongpooler, med sin robusthet och mångsidighet, kan anpassas till vilken form och storlek som helst, vilket gör dem perfekta för de som vill ha en unik, skräddarsydd design. De erbjuder också en utmärkt hållbarhet och lång livslängd.

Glasfiberpooler, å andra sidan, är lätta att installera och underhålla, och de är mycket resistenta mot alger och bakterier tack vare sin släta yta. De kommer i förformade skal, vilket innebär att installationsprocessen är mycket snabb.

Stålpooler, dessa kan vara helt självbärande och kan byggas som en ovanmarkspool eller helt / delvis nedgrävd. Detta är perfekt för dig som har en sluttningstomt eftersom poolen kan placeras på en betongplatta ovan mark.

Tillbehören

Nu till det roliga – tillvalen. Skulle din drömpool vara komplett utan en vattenrutschkana, en dykbrygga eller kanske till och med en vattenfall? Eller vad sägs om inbyggd belysning för sena sommarnätter i poolen? Kanske du vill ha ett integrerat spaområde eller en poolbar för att kunna underhålla gästerna på bästa möjliga sätt? Det är här som din drömpool verkligen kommer till liv!

Vare sig du vill ha ett utrymme för avkoppling, träning, underhållning, eller alla tre, är drömpoolen inom räckhåll. När poolen är på plats, glöm inte att passa på att koppla av med en bra bok, njuta av en uppfriskande dryck eller bara låta dagen flyta iväg.

Att ha en pool är som att ha en privat utväg på din bakgård – ett ställe där du kan fly från vardagens stress och återuppliva dina sinnen.

Njut av sommaren och glöm inte att livet är bättre vid poolen!

//Cykelochfritid.se