Alla cyklar: Från idrottsstjärnor till kändisar

Cykeln är inte bara ett sätt att ta sig från A till B. Det är ett bra sätt att träna, oavsett om du utövar en annan sport i första hand. Vi har tagit en närmare titt på vilka idrottsstjärnor, utöver de som är professionella cyklister, som gärna sätter sig på cykeln.

Cyklande idrottsstjärnor

Det finns flera fördelar med cykling. Det är ett bra sätt att ta sig fram utan att påverka miljön. Det kan vara ett sätt att komma ut i naturen och det är en skonsam träningsform för knän och leder. Listan kan helt enkelt göras lång. Det är just den här långa listan med fördelar som gör cykling till ett populärt träningsalternativ bland elitidrottare.

Fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo är en van cyklist. Juventusspelaren ses inte ofta cykla utomhus, men på sociala medier kan följare se honom på en träningscykel i hemmagymmet. Cykling är ett bra sätt för portugisen att hålla sig aktiv mellan säsongerna. Det bidrar också till att han håller sig i form och skadefri inför nästa års fotbolls-VM. Enligt fotboll och betting nyheterna hos bet365 är oddset för att Portugal blir världsmästare 15.00.

Cykelochfritid spinning
Källa: Unsplash

Golfaren Rory McIlroy är lika överlägsen på cykeln som på golfbanan, eller i alla fall nästan. Irländaren har vunnit stora turneringar som The Open, US Masters, US Open och PGA Championship. I maj rapporterade tidningen Expressen att han vann sin första stora golfturnering sedan 2019. Vid sidan av golfen cyklar McIlroy gärna med cykelplattformen Peloton. Där har han fullständigt krossat sina golfkonkurrenter, som gärna utmanar varandra i cykling.

Den spelande basketlegenden, LeBron James, är en stor cykelentusiast. Dels cyklar han själv fram och tillbaka till sina träningar. Han arbetar dessutom aktivt med att främja cykling så att fler kan ta cykeln till arbetet, och börja med det som sport.

Andra idrottare som gärna cyklar är Lewis Hamilton (formel 1), Ada Hegerberg (fotboll), Marcus Rashford (fotboll) och Melissa Humana (vollyboll).

Cykling är stort i Hollywood

Det är inte bara idrottsstjärnorna som gillar att cykla på fritiden. Kändisarna i Hollywood cyklar gärna.

Jennifer Lopez, som både är skådespelerska, sångerska och dansare, sätter sig gärna på cykeln. Hon har till och med tävlat i triathlon på amatörnivå. J-Lo är inte ensam om att gilla triathlon. Det gör även skådespelarna Matthew McConaughey och Zac Efron.

Jennifer Aniston, som nyligen uppmärksammades i Göteborgs-Posten för återföreningsavsnittet i Vänner, är en mycket van cyklist. Innan hennes skådespelarkarriär tog fart arbetade hon som cykelbud i New York. I dag cyklar hon för att det är ett miljövänligt sätt att ta sig fram.

Skådespelaren George Clooney kan ses cykla runt Comosjön i Italien när han är i sitt sommarhus. Clooney har setts både på landsvägscykel och mountainbike. I intervjuer har han berättat att han föredrar att cykla in till staden Como för att besöka restauranger och butiker. Om han vill träna, ger han sig upp på bergsvägarna.

Cykelochfritid-cykling-landskap
Källa: Unsplash

Cykling är större än vad man kan tro. Det är ett perfekt sätt för idrottare att komplettera sin träning. Det är också ett härligt sätt att ta sig fram, oavsett om det är i stadsmiljö eller bergen.

Uppdaterad 2022-12-28