Napoleon PRO22K-C-2 vs Weber Performer Deluxe GBS

Innan vi dyker in i djupet av grillvärlden, låt oss först skapa lite atmosfär. Tänk dig en ljummen sommarkväll, du och dina vänner har samlats i trädgården, och du har just blivit utnämnd till Grillmästare. Den fråga du ställer dig själv nu är: Vilken grill ska jag svinga min grillspade över – Weber Performer Deluxe GBS 57 cm eller Napoleon PRO22K-C-2? Låt oss hjälpa dig med detta brinnande dilemma!

Vi ska här försöka förenkla ditt val mellan två av de populäraste kolgrillarna med kvalitet som finns på den svenska marknaden. Detta kommer att bli ett långtidstest där vi gör en första jämförelse med pris, funktion, montering och kundomdömen. Efter ett år så gör vi en ny avstämning för att se hur de står sig då och sedan efter 3 år så kommer den ultimata vinnaren att koras.

Här hittar du våra testade produkter:

(artikeln innehåller reklamlänk)

Först, låt oss ta en titt på de huvudsakliga funktionerna i tabellen nedan:

FunktionerWeber Performer Deluxe GBS 57 cmNapoleon PRO22K-C-2
Grillyta57 cm57 cm
TändningElektronisk tändningManuell tändning
MaterialPorslinsemaljerat lock och baljaPorslinsemaljerat lock och balja
RengöringssystemOne-Touch® rengöringssystemRengöringsborste
SidobordJaJa
Inbyggd termometerJaJa
PrisMedel (ca 6500 kr)Låg (ca 5000 kr)
Recensioner (genomsnittligt betyg)4,7/54,7/5

Okej, nu när vi har koll på grunderna, låt oss gräva djupare.

Inköp & Montering: När det gäller inköp, har Weber Performer Deluxe en mer ”medel” prisklass, jämfört med den mer plånboksvänliga Napoleon PRO22K-C-2. Men kom ihåg, du betalar inte bara för grillen – du investerar i upplevelsen. När det gäller montering har Weber-entusiaster kommenterat att det kan vara något tidskrävande att montera, men det är värt det i slutändan. Å andra sidan är Napoleon PRO22K-C-2 lite lättare att sätta ihop, men det finns ingen eld utan rök, eller hur?

De är rätt likvärdiga i montering i antal delar och instruktioner, räkna med mellan 1 och 1,5 timme för att sätta ihop dem.

Betyg: Weber 4 Napoleon 4,5

Recensioner: Weber Performer Deluxe GBS 57 cm är älskad av sina användare, med ett imponerande genomsnittsbetyg på 5/5. Användarna har berömt dess gasoltändning och dess praktiska sidobord. Napoleon PRO22K-C-2, ligger på samma nivå och vi kan konstatera att båda grillarna är mycket uppskattade och har bra kvalitet.

Betyg: Weber 5 Napoleon 5

Funktioner: Weber Performer Deluxe GBS 57 cm överträffar Napoleon PRO22K-C-2 med sina praktiska funktioner. Från dess smarta LCD-skärm och praktiska gasoltändning, till det unika One-Touch® rengöringssystemet. Napoleon PRO22K-C-2 kanske inte kan stå upp mot alla dessa extrafunktioner, men det betyder inte att den är ur spelet. Med sin robusta kropp och enkelhet, kan den fortfarande göra jobbet – det beror bara på vad du letar efter i en grill.

Vi uppskattar att Napoleon har gjutjärnsgaller som inte Weber har. Weber har också några grå plasthjul som vi tycker stör lite när det gäller utseende på en premiumgrill.

Totalt sett så har Weber lite mer funktioner vilket är naturligt då den är lite dyrare.

Betyg: Weber 4,5 Napoleon 4

I detta långtidstest så är betygen hittills mycket likvärdiga. Bara tiden kan verkligen säga vilken grill som kommer att bli mästare. Oavsett vilken du väljer, kommer du att tillbringa många sommarkvällar med att skapa grillmagi om du väljer någon av dessa grillar.

Bilder från uppackning och montering